Over mij

Barbara Post

Al meer dan 20 jaar maak ik kunst. Niet hoogdravend, niet ingewikkeld maar recht uit mijn hart. Ik zoek, kijk, verzamel en associeer. Met verf, voorwerpen, klei, stof, vruchten en antieke ansichtkaarten. De tand des tijds is er vaak overheen gegaan.

Al associërend ontstaat er een eigen wereld, soms gevoelig, soms absurdistisch. Er vinden ontmoetingen plaats, er wordt contact gezocht, een moment wordt vastgelegd.

Op mijn website vind je vele uitingsvormen van mijn associaties. Ben je geïnteresseerd, dan kan je altijd langskomen op mijn atelier. Wil je een werk kopen? Bel of mail me! 06-47964811 of info@barbarapost.nl

Mijn achtergrond? Ik heb een 3 jarige keramiekopleiding gevolgd aan het SBB te Gouda.

Mijn atelier

Krantenartikel in De Stentor

Op 17 oktober 2009 stond dit artikel in De Stentor, een van de grootste regionale dagbladen van Nederland.

Finale Kunstwedstrijd Provincie Utrecht

‘Expeditie 2008’ is een wedstrijd voor amateurkunstenaars in de provincie Utrecht en werd georganiseerd door Kunstuitleen Utrecht, ZIMIHC en RTV Utrecht. 230 mensen hadden hun werk ingestuurd en ik was 1 van de 14 finalisten.

Het juryrapport: “Het met zorg gemaakte charmante object heeft een illustratief karakter. De jury vindt het een zeer oorspronkelijke inzending. Het beeld is fantasieprikkelend en toont een surrealistische uitstraling. Het materiaal is secuur gekozen en het formaat sluit aan bij de kleine wereld die geënsceneerd is. Door het stoffige karakter heeft het object een nostalgisch charisma.”

Mijn visje

Interview in Leef!

In november 2008 is de 54e editie van ‘Leef!’ verschenen. In deze editie stond een artikel over mij, onder de titel: Barbara Post: ‘Een verlegen hazewindhondje inspireert me’

Hier een passage: Barbara Post heeft een buitengewoon interessante werkzolder. Tafels vol met ‘dingetjes’. Oude dingetjes wel te verstaan, want Barbara verzamelt alles dat ‘karakter’ heeft, een beetje verweerd dus, objectjes waar ‘de tijd is overheen gegaan’. Het zijn kleine popjes, stenen diertjes, oude kralen, schelpen, beeldjes, frutsels, stenen en zelfs een dode libelle. “Die vond mijn dochter in een winkelcentrum. Ze dacht meteen aan mij.” Ze maakt er collages van. Al roept het statische woord ‘collage’ allerminst de sfeer op van haar mooie miniaturen. Dus Barbara noemt haar creaties ‘werkjes’. Wel een beetje bescheiden voor de mooie kunst werken, waarmee ze afgelopen seizoen finalist was in een kunstwedstrijd van de provincie Utrecht.

Klik hier voor het volledige interview.